قيصر امين پور
قيصر امينپور در ? ارديبهشت ???? در گتوند شوشتر در شمال استان خوزستان به دنيا آمد. تحصيلات ابتدايي را در گتوند ادامه داد و در سال ?? در رشته دامپزشکي دانشگاه تهران پذيرفته شد ولي پس از مدتي از اين رشته انصراف داد.
قيصر امينپور، در سال ???? بار ديگر اما در رشته زبان و ادبيات فارسي به دانشگاه رفت و اين رشته را تا مقطع دکترا گذراند و در سال ?? از پاياننامه دکتراي خود با راهنمايي دکتر محمدرضا شفيعي کدکني با عنوان «سنت و نوآوري در شعر معاصر» دفاع کرد. اين پاياننامه در سال ?? و از سوي انتشارات علمي و فرهنگي منتشر شد.
او در سال ????، از جمله شاعراني بود که در شکلگيري و استمرار فعاليتهاي واحد شعر حوزه هنري تا سال ?? تأثير گزار بود. وي طي اين دوران مسئوليت صفحه شعر ِ هفتهنامه سروش را بر عهده داشت و اولين مجموعه شعر خود را در سال ?? منتشر کرد. اولين مجموعه او «در کوچه آفتاب» دفتري از رباعي و دوبيتي بود و به دنبال آن «تنفس صبح» تعدادي از غزلها و شعرهاي سپيد او را در بر ميگرفت. امين پور هيچگاه اشعار فاقد وزن نسرود و در عين حال اين نوع شعر را نيز هرگز رد نکرد.
دکتر قيصر امينپور، تدريس در دانشگاه را در سال ???? و در دانشگاه الزهرا آغاز کرد و سپس در سال ?? در دانشگاه تهران مشغول تدريس شد. وي همچنين در سال ?? موفق به کسب جايزه نيما يوشيج، موسوم به مرغ آمين بلورين شد. دکتر امينپور در سال ?? بهعنوان عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي برگزيده شد.
آثار
از وي در زمينههايي چون شعر کودک و نثر ادبي، آثاري منتشر شدهاست که به آنها اشاره ميکنيم:
- طوفان در پرانتز (نثر ادبي، ????)،
- منظومه ظهر روز دهم (شعر نوجوان، ????)،
- مثل چشمه، مثل رود (شعر نوجوان، ????)،
- بيبال پريدن (نثر ادبي، ????)
- به قول پرستو (شعر نوجوان، ????).
- مجموعه شعر آينههاي ناگهان (????)،
- گزينه اشعار (????، مرواريد)
- مجموعه شعر گلها همـه آفتابگرداناند (????، مرواريد)،
- دستور زبان عشق (????، مرواريد) اشاره کرد.
«دستور زبان عشق» آخرين دفتر شعر قيصر امين پور بود که تابستان ???? در تهران منتشر شد و بر اساس گزارشها، در کمتر از يک ماه به چاپ دوم رسيد.
مرگ
وي پس از تصادفي در سال ???? همواره از بيماريهاي مختلف رنج ميبرد و حتي دست کم دو عمل جراحي قلب و پيوند کليه را پشت سر گذاشته بود و در نهايت حدود ساعت ? بامداد سهشنبه ? آبان ???? در بيمارستان دي درگذشت. پيکر اين شاعر در زادگاهش گتوند و در کنار مزار شهداي گمنام اين شهرستان به خاک سپرده شد.
پس از مرگ وي ميدان شهرداري منطقه 2 واقع در سعادت آباد به نام قيصر امين پور نامگذاري شد. تاريخ اردي بهشت 1387
نمونه شعر
حسرت هميشگي:
- حرفهاي ما هنوز ناتمام...
- تا نگاه ميکني:
- وقت رفتن است
- باز هم همان حکايت هميشگي
- پيش از آنکه با خبر شوي
- لحظه عزيمت تو ناگزير ميشود
- آي...
- اي دريغ و حسرت هميشگي
- ناگهان
- چقدر زود
- دير ميشود
طرحي براي صلح (3)
شهيدي که برخاک مي خفت
سرانگشت در خون خود مي زد و مي نوشت
به اميد پيروزي واقعي
نه در جنگ
قيصر امينپور (
???? -
????)
شاعر معاصر
ايراني